Acasa » Service Roti

Prin investitiile permanente facute in echipamente / utilaje performante, echipa noastra de profesionisti va pune la dispozitie, prin unitatile Service Roti Pitesti si Service Roti Cluj, unele din cele mai bune unitati de service roti si vulcanizare auto din intreaga tara.

VULCANIZARE Cluj • Pitesti

vulcanizare pitesti - vulcanizare cluj - first stop

Daca aveti o problema cu unul sau mai multe cauciucuri, specialistii nostri vor recomanda solutia optima de remediere. In cazul in care anvelopa nu mai poate fi reparata, va fi recomandata inlocuirea ei.

Daca reparatia este posibila, cauciucul este curatat si inspectat amanuntit. Dupa ce s-a stabilit metoda necesara de vulcanizare, anvelopa este pregatita si introdusa in utilajul de specialitate. Urmeaza procesul de vulcanizare propriu-zisa si la final testarea sub presiune pentru a verifica daca etanseitatea este completa.

In cadrul procesului de vulcanizare, se foloseste cauciuc brut pentru a acoperi spartura / intepatura pneului.

Dupa care se recurge la tratamentul termic – vulcanizarea propriu-zisa.

Acest procedeu poate parea simplu, dar pentru a efectua reparatii de pneuri de calitate ireprosabila, este nevoie de specializare extensiva si experienta.
Motiv pentru care mecanicii First Stop din unitatile noastre din Pitesti si Cluj sunt alegerea perfecta.

INDREPTAT JANTE Cluj • Pitesti

indreptat janta service roti

Este o operatiune care necesita o buna pregatire profesionala.

Daca nu este realizata de un specialist auto competent si experimentat, riscati pierderea jantei prin deteriorare.

Caz in care costul final va depasi semnificativ costul reparatiei intr-un service roti / auto cu personal calificat si instruit pentru exact acest tip de interventie.

GEOMETRIE ROTI Cluj • Pitesti

geometrie roti - first stop - service roti pitesti - service roti cluj

Echilibrare Roti vs Geometrie Roti – reprezinta operatiuni total diferite, desi foarte usor de confundat.

La geometria rotilor vorbim despre reglarea unghiului acestora, a.i. sa redevina paralele intre ele si perpendiculare pe sol.
Pe de alta parte, scopul echilibrarii urmareste ca acea roata sa se poata misca fara a produce vibratii la conducerea cu viteza.
Geometria rotilor reprezinta o operatiune complexa, de mare finete (vorbim de unitati de masura de ordinul zecimilor de milimetru). Motiv pentru care trebuie efectuata doar intr-un service auto certificat si de catre un mecanic cu experienta.

TEHNICIENII DEPARTAMENTULUI DE SERVICE AUTO PITESTI FIRST STOP AU CALIFICARILE SI EXPERIENTA NECESARE UNOR ASTFEL DE OPERATIUNI

Pe scurt, geometria rotilor consta in ajustarea unghiurilor rotilor astfel incat acestea sa redevina perpendiculare pe sol si paralele intre ele. Scopul acestor ajustari il reprezinta maximizarea duratei de viata a anvelopelor si un autovehicul ce “tine” linia perfect dreapta la rularea pe un drum la randu-i drept si fara denivelari.
Echilibrarea rotilor permite anvelopelor si rotilor sa se invarteasca fara sa produca vibratii.

“Simptomele” unui autovehicul cu probleme la capitolul geometrie roti sunt:

  • uzura rapida si / ori neuniforma a uneia sau mai multor anvelope.
  • tendinta autovehiculului de a “trage intr-o parte” cand ruleaza pe un drum drept.
  • “spitele” volanului usor catre stanga sau dreapta la rularea  pe drum drept.

O roata neechilibrata poate cauza vibratii in volan, scaun sau podea la o anumita viteza pe un drum lipsit de denivelari. Un alt indiciu al problemelor de geometrie ar putea fi uzura intr-un tipar concav, convex sau asimetric al cauciucului.

OPERATIUNEA DE GEOMETRIE ROTI:

Ca sa aflati daca e necesara, verificati fiecare cauciuc incercand sa depistati tipare de uzura neuniforma. Dezavantajul acestei metode il reprezinta insa faptul ca in momentul depistarii unui asemenea tipar de uzura, e adeseori prea tarziu sa mai  “salvam” anvelopa. Asa ca se recomanda controale periodice la un service autorizat.

Un alt indicator al acestor probleme este tendinta autoturismului de a “trage intr-o parte” la indepartarea mainii de pe volan. O masina greu de condus in linie dreapta, ce necesita corectii constante ale volanului poate prezenta probleme de geometrie a rotilor.

Cea mai buna metoda de realiniere e cea aplicata tuturor celor 4 roti. Pt ca putem aplica compensarea in multe cazuri. In caz de probleme la partea spate a masinii, de exemplu, se pot face ajustari la partea din fata.
Odata finalizata operatiunea de geometrie a rotilor, este indicat sa testati masina imediat pe un drum cat mai drept si nivelat. La cea mai mica problema, o aduceti inapoi la service pt ajustari / corectii suplimentare.

ECHILIBRARE ROTI Cluj • Pitesti

Echilibrare Roti - First Stop - service roti cluj - service roti pitesti

Operatiune efectuata cu un utilaj de inalta performanta ce poate simula rularea autovehiculului.

Acest tip de echilibrare este efectuat de tehnicienii departamentului nostru de service roti si vulcanizare cu unul dintre cele mai performante sisteme aflate la aceasta ora pe piata romaneasca si europeana.

Cauciucurile neechilibrate provoaca de regula vibratii ale automobilului, adesea la viteze cuprinse intre 80 si 120 de km/h.

Un pneu se considera “dezechilibrat” daca are are o sectiune mai grea decat cealalta. Un dezechilibru relativ minor la un cauciuc fata poate provoca vibratii simtite in volan la viteze in jurul valorii de 100 km/h.

Anvelopele de calitate sunt in general bine echilibrate si isi pastreaza aceste caracteristici vreme mai indelungata. Iar in eventualitatea aparitiei unor probleme de echilibrare, acestea se manifesta gradual, nu brusc. Ca atare, defectiunile pot fi depistate la timp iar operatiunea de echilibrare a rotilor facuta eficient.

(DE)MONTAT ROTI

mecanic First Stop reparand o roata

In fiecare dintre unitatile noastre de service roti din Pitesti si Cluj sunt amplasate cate trei rampe.
Fiecare din aceste rampe este dotata cu elevator pentru montat si demontat rotile de pe autoturism.

Prin dotarea departamentului de service roti si vulcanizare facem tot posibilul ca dumneavoastra sa nu asteptati atunci cand aveti nevoie de serviciile noastre.

(DE)MONTAT PNEURI

demontat roti

Poate una dintre cele mai frecvente operatiuni executate in service-urile noastre de roti si vulcanizare din Pitesti si Cluj.

Operatiunea se efectueaza cu un utilaj special creat astfel incat sa nu atinga janta.

Prin urmare, aceasta va fi in siguranta pe parcursul intregii operatiuni.

verificare presiune roti

In comparatie cu aerul, azotul este caracterizat de variatia mica de presiune la caldura, respectiv la rece.
In conditiile in care, pe timp de vara, asfaltul se incalzeste foarte mult, azotul din pneuri nu se dilata, mentinand presiunea cat mai constanta in anvelope.
Studiile efectuate de organizatii independente au aratat ca azotul are un efect benefic asupra duratei de viata a pneurilor si a consumului de carburant.
Mai multe informatii despre utilitatea azotului in pneuri gasiti aici.

HOTEL ANVELOPE

hotel anvelope cluj/pitesti

In cazul in care dispuneti de doua sau mai multe seturi de cauciucuri, departamentul nostru de service roti va pune la dispozitie serviciul hotel de anvelope – va depozitam anvelopele neutilizate in cele mai bune conditii.

Detinem spatii bine ventilate, protejate de lumina directa a soarelui si de alte conditii meteo nefavorabile.

CONSULTANTA SPECIALIZATA

mecanic cu mana pe un cauciuc

Daca aveti nevoie de anvelope noi, echipa noastra de specialisti va poate oferi asistenta gratuita in alegerea celor mai potrivite pneuri.

Avand in vedere ca anvelopa este contactul pe care il avem cu carosabilul, va recomandam ca toate operatiunile care se executa asupra anvelopelor sa fie facute intr-un service roti autorizat RAR, cu personal calificat si utilaje / echipamente cat mai performante (astfel incat confortul si siguranta dumneavoastra sa nu aiba de suferit).

SERVICE ROTI Pitesti FIRST STOP SERVICE ROTI CLUJ

Echipa Arcoplast, membru FIRST STOP (o retea europeana cu peste 2.000 de service-uri de roti), are ca obiectiv furnizarea de servicii de cea mai buna calitate.

Prin urmare, speram sa ne trimiteti orice sugestie credeti ca ne-ar fi utila pentru imbunatatirea continua a serviciilor oferite.

Sugestiile dumneavoastra, foarte importante pentru noi, vor fi analizate de conducerea noastra si se va cauta cea mai buna modalitate de implementare.

L-V: 9.00-18.00
S: 9.00 – 13.00

L-V: 9.00-18.00
S: 9.00 – 13.00