SERVICE AUTO PITESTI

Acasa » Service Auto

Service Auto PITESTI – First STOP
Reviziile periodice si verificarea regulata cu instrumente performante de diagnoza auto computerizata sunt extrem de importante pt utilizarea autovehiculului in conditii de siguranta si functionalitate optima.

Neglijate la momentul aparitiei, defectiunile tehnice minore pot duce cu timpul la necesitatea efectuarii unor reparatii auto majore si costisitoare.

Lasati in grija echipei noastre functionarea corespunzatoare a masinii dvs!

Argumente First Stop© – service auto Pitesti:

 • Serviciu clienti foarte bun.
 • Echipa de veritabili profesionisti auto.
 • Service pt toate marcile auto.
 • Calitate la standarde occidentale.
 • Inlocuim doar ce trebuie – la un pret intotdeauna corect!
 • Echipamente si utilaje performante.
 • Folosim exclusiv piese auto de cea mai buna calitate.
 • Oferim garantie la reparatiile efectuate.

DIAGNOZA AUTO PITESTI

Diagnoza computerizata - Service Auto Pitesti - First STOP

Ati observat probleme in functionarea autoturismului si nu reusiti sa le identificati?

Solutia: diagnoza computerizata efectuata in service-ul nostru din Pitesti de catre un mecanic specializat, cu ajutorul echipamentelor si programelor performante.

Pretul e mic, iar defectiunea – localizata rapid si cu precizie!

continuare…

INCARCARE FREON PITESTI

Incarcare Freon - Frst Stop PITESTI

Ca sa functioneze la parametri optimi, sistemul de aer conditionat al automobilului are nevoie de intretinere regulata.
In fiecare an, nivelul freonului din instalatia de climatizare scade cu aproximativ 10%. Prin urmare, eficienta sistemului se diminueaza continuu.
Recomandam ca operațiunea de verificare a sistemului de aer conditionat si completare a nivelului de freon sa se faca anual, într-o unitate de service auto autorizat R.A.R.

continuare…

GEOMETRIE ROTIPITESTI

Geometrie Roti - First Stop PITESTI

Echilibrare Roti vs Geometrie Roti – reprezinta operatiuni total diferite, desi foarte usor de confundat.

La geometria rotilor vorbim despre reglarea unghiului acestora, a.i. sa redevina paralele intre ele si perpendiculare pe sol.
Pe de alta parte, scopul echilibrarii urmareste ca acea roata sa se poata misca fara a produce vibratii la conducerea cu viteza.
Geometria rotilor reprezinta o operatiune complexa, de mare finete (vorbim de unitati de masura de ordinul zecimilor de milimetru). Motiv pentru care trebuie efectuata doar intr-un service auto certificat si de catre un mecanic cu experienta.

TEHNICIENII DEPARTAMENTULUI DE SERVICE AUTO PITESTI FIRST STOP AU CALIFICARILE SI EXPERIENTA NECESARE UNOR ASTFEL DE OPERATIUNI.

Pe scurt, geometria rotilor consta in ajustarea unghiurilor rotilor astfel incat acestea sa redevina perpendiculare pe sol si paralele intre ele. Scopul acestor ajustari il reprezinta maximizarea duratei de viata a anvelopelor si un autovehicul ce “tine” linia perfect dreapta la rularea pe un drum la randu-i drept si fara denivelari.
Echilibrarea rotilor permite anvelopelor si rotilor sa se invarteasca fara sa produca vibratii.

“Simptomele” unui autovehicul cu probleme la capitolul geometrie roti sunt:

 • uzura rapida si / ori neuniforma a uneia sau mai multor anvelope.
 • tendinta autovehiculului de a “trage intr-o parte” cand ruleaza pe un drum drept.
 • “spitele” volanului usor catre stanga sau dreapta la rularea  pe drum drept.

O roata neechilibrata poate cauza vibratii in volan, scaun sau podea la o anumita viteza pe un drum lipsit de denivelari. Un alt indiciu al problemelor de geometrie ar putea fi uzura intr-un tipar concav, convex sau asimetric al cauciucului.

OPERATIUNEA DE GEOMETRIE ROTI:

Ca sa aflati daca e necesara, verificati fiecare cauciuc incercand sa depistati tipare de uzura neuniforma. Dezavantajul acestei metode il reprezinta insa faptul ca in momentul depistarii unui asemenea tipar de uzura, e adeseori prea tarziu sa mai  “salvam” anvelopa. Asa ca se recomanda controale periodice la un service autorizat.

Un alt indicator al acestor probleme este tendinta autoturismului de a “trage intr-o parte” la indepartarea mainii de pe volan. O masina greu de condus in linie dreapta, ce necesita corectii constante ale volanului poate prezenta probleme de geometrie a rotilor.

Cea mai buna metoda de realiniere e cea aplicata tuturor celor 4 roti. Pt ca putem aplica compensarea in multe cazuri. In caz de probleme la partea spate a masinii, de exemplu, se pot face ajustari la partea din fata.
Odata finalizata operatiunea de geometrie a rotilor, este indicat sa testati masina imediat pe un drum cat mai drept si nivelat. La cea mai mica problema, o aduceti inapoi la service pt ajustari / corectii suplimentare.

Comparatie placute frana uzate cu noi

In functie de calitate si stilul de condus, apare necesitatea inlocuirii acestora dupa aproximativ 30-50.000 de km.

Se recomanda verificarea grosimii placutelor de frana cu ocazia reviziilor la un service auto sau la fiecare 12-15 luni.

CE TREBUIE SA STIM DESPRE PLACUTELE DE FRANA?

continuare…

SCHIMB ULEI MOTOR PITESTI

Schimb ulei - service auto Pitesti - First STOP

Reprezinta una dintre cele mai importante operatiuni de intretinere a automobilului.
Ideal ar trebui efectuat o data la 6 luni (sau 8.000 de km), intr-un service autorizat R.A.R.

Tipul uleiului de motor folosit se alege in functie de regimul de utilizare al autovehiculului, numar de identificare / serie sasiu si de sezon.

CAND SCHIMBAM ULEIUL?

continuare…

FILTRE CURELE CONSUMABILE

filtre auto

Odata cu schimbul de ulei de motor e necesar sa schimbam si filtrul de ulei.

In caz contrar uleiul recent inlocuit se va degrada rapid iar motorul va prezenta semne de uzura timpurie.

De asemenea, ar fi bine ca in acelasi timp sa fie schimbate si filtrele de aer, combustibil si polen.

SERVICE AUTO PITESTI MECANICA USOARA

Mentinerea autovehiculului in stare de functionare optima poate parea o sarcina dificila. Dar nu e obligatoriu sa fie asa. Poate fi facila si convenabila.

Conditia e sa gasesti un service auto de incredere care sa se ocupe cu profesionalism de mentenanta preventiva a masinii. Si de eventualele reparatii auto, atunci cand e nevoie.

Noi, echipa unitatii de service auto Pitesti FIRST STOP ARCOPLAST, suntem mandri si onorati de increderea acordata de clienti fideli din toata tara. Oferim garantie la reparatiile efectuate deoarece avem incredere in competenta noastra de a a diagnostica si remedia defectiunea corect. Contactati-ne si stabiliti o programare, iar echipa noastra de specialisti va face tot ce e posibil ca dvs. sa fiti pe deplin satisfacut(a) de aceasta alegere.

L-V: 9.00-18.00
S: 9.00 – 13.00

L-V: 9.00-18.00
S: 9.00 – 13.00